Monday, March 18, 2013

Tapak kasut siapa lah ni!



Assalamualaikum... Hye :)

Wow, korang mesti pernah pergi mana-mana tandas awam kan lepas tu nampak plak tapak kasut kat atas tandas duduk tu. Arrggghhh!!.. Siapa punya kerja ni wey! I really hate this situation. 

Budaya apa ya yang mereka ikut ni? Huhu

Agak-agak lah kalau nak guna tandas duduk tu sampai bertenggek kat atas, ini memang rude. Kalau taktau guna toilet bowl tu, guna yang cangkung punya. If, dresses vogue macam mana skali pun tapi masuk tandas konon macam gaya kampung jakun macam tu baik tak payah wey. 

Hooiiiii.. Orang kampung pun tak macam tu skali la dorang pun tau nak guna. Sorry lah kali ni agak emotional sikit. Ingat punggung aku ni cop tapak kasut ke. huhu 

Zaman yang serba moden la katanya sekarang ni pun masih ada lagi manusia yang pemikiran belum dikira bertamadun. Perasan jugak la banyak tempat kat shopping mall especially, mesti nampak tapak kasut tu kat tandas duduk ni. Bukan ke dorang provide 2 type of toilet bowls, seats and squats.

Tandas awam tu kotor bukan sebab memang dah kotor, tapi tu semua dari sikap-sikap sesetengah manusia yang memang tak bertanggungjawab. Orang-orang jenis macam ni taktau ke kesan menenggek kat toilet bowl tu? 



Potensi sangat tinggi untuk mangkuk tu pecah kalau yang duduk menenggek tu bukan sorang dua setiap kali guna. Rasanya dah banyak kes macam ni tapi masih ada yang tak alert sebab belum kena kat diri sendiri. 


Bye.. :)

2 comments:

  1. Ada kes kaki patah, plus luka mendalam sebab toilet pecah.. Serious geram bila masuk toilet mcm ni.. btw my latest entry pon pasal toilet..huhu

    ReplyDelete
  2. Kan kan... bukan setakat kaki patah je,, lebih dari tu.. smpai dorg punya tut pun luka teruk.. adehh.. ramai tak amik ikhtibar kot..

    ReplyDelete