Thursday, April 4, 2013

Busy Year

Assalamualaikum.. Hye :)


Title memang tak bleh blah, tah apa yang busy sangat aku pun tak tau.. tapi memang aku rasa this year agak pressure sikit. Yelah dah final year kan.

Apa yang busy nya tu? Busy sebab aku kena struggle hard untuk tingkatkan pointer aku yang agak jatuh sikit dari semester sebelum ni. Pastu ni dah 2nd last semester aku kat college ni, next semester dah last jadi kena cover 4 subjects lagi. 4 je kot! 4 subject je pun tapi susah gak nak capai pointer 3.5 above. Pape pun aku cuba lah jugak.

Dah nak abes study ni plak ada banyak aktiviti aku terlibat. Aktiviti yang aku rasa memang patut pun aku join. Sebab banyak gak manfaat aku dapat. Dapat ramai kawan-kawan dari Uni lain, dapat share knowledge dengan dorang, dapat bersuka ria.. muahaha!~ :P, dapat SIJIL. Woowwww~~

Memandang sekarang aku duduk hostel, tapi orang tak percaya aku duduk hostel. Kenapa? Yelah, college aku provide hostel agak mewah sikit (kononnya), tak macam orang lain. Tapi nanti masa practical, aku kena move out, so kena sewa luar lah. Nak mencari rumah sewa tu yang agak susah sikit. 

Tempat praktikal aku tak cari lagi, nak cari macam mana.. apply pun belum. Semua tu kena selesaikan dalam tahun ni jugak.

Wahh... tekanan dah nak abes blajar ni memang terasa..

Oh Tuhan, kau permudahkan lah segala urusan ku, perjalanan hidup ku, aku redha dengan ketentuanMu. Aminn


K bye. :)

9 comments:

  1. InsyaAllah Allah akan permudahkan urusan..:)

    ReplyDelete
  2. chaiyok nadiah! tawakal to the ONE, insyaAllah. Moga-moga setiap urusan itu dipermudahkan senantiasa. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks cikopiko.. dah final year ni mcm2 pikir dah.. huhu

      Delete
  3. Gudluck.. hamboi kena jadi maid.. boleh boleh.. mermaid..

    ReplyDelete
  4. insyaAllah.... kita doakan semoga Allah memudahkannya....

    ReplyDelete
  5. wahahaha.. jadi maid pun gaji mahe' tau skrggg.. kikiki

    ReplyDelete