Monday, April 22, 2013

Masa kecik2 aku nakal

Assalamualaikum... hello guys. :)

Hari ni badan makin sihat cuma batuk je tak hilang2 lagi.. Nak cerita ni masa kecik dulu saya nakal. Nakal kenapa? haaaa.... tengok ni..


Masa kecik2 saya nakal sebab dulu duduk taman pastu ramai kawan kat taman tu, suka sangat main dengan dorang. Dari pagi bangun tidur, mandi siap2, lepas sarapan je terus keluar umah cari kawan. Pastu tak ingat nak balik sampai dah nak maghrib! Tu pun ayah datang cari. :P

Masa kecik2 dulu nakal sebab suka ejek-ejek geng budak lain. Memacam lah, kekadang sampai gaduh konon masing2 bajet hero. LOL

Masa kecik2 saya nakal sebab setiap kali pergi kelas mengaji kat umah cikgu ngaji malam2 jek, mesti mintak ayah belikan gula2 atau keropok atau aiskrim. Kalau tak beli merajuk tak nak gi mengaji. =,=

Masa kecik2 dulu nakal sebab suka sangat berlawan dengan kawan2 main basikal sapa paling laju masa turun bukit, bukan takut kereta motor pun lalu lalang kat jalan tu, sampai kena marah dengan orang. O_o

Masa kecik2 saya nakal sebab cabar kengkawan sapa panjat tiang letrik paling tinggi dia menang. Tak tau bahaya sampai jiran report kat ayah. :'(

Masa kecik2 dulu nakal sebab pancit kan tayar kereta orang sampai kantoi, pastu orang tu report kat ayah. Habis kena rotan!

Masa kecik2 saya nakal sebab pernah terkoyakkan baju sekolah kawan masa bergurau.. Kesian dia..

Masa kecik2 dulu nakal sebab masa sekolah rendah umi suruh belajar pakai tudung tapi aku tak nak, last2 ustaz tegur suruh pakai tudung sebab ramai kawan2 dah start pakai tudung.

Masa kecik2 saya nakal sebab masa darjah 6 suka kumpul poster boybands dan pemain bola kelab Manchester United siap dengan buku2 dia skali yang paling best suka bawak gi sekolah tunjuk kat kengkawan, siap ubah nama dorang tulis kat buku latihan sekolah. Finally kena kaunseling.

Masa kecik2 saya nakal sebab masa sekolah rendah aku pernah letak gam kat atas kerusi, tiba2 jek cikgu masuk kelas pastu dia duduk kat kerusi tu. Sorry cikgu, saya tak sengaja...

Masa kecik2 dulu nakal sebab suka ponteng sekolah agama, datang sekolah sebulan 3 4 kali jek. Last2 cikgu buat report kat umi. Pastu suka pindah2 sekolah, alasan bosan kononnya, yang penting umi kata sekolah agama mesti sampai habis. Teruk betul perangai!

Masa kecik2 saya nakal sebab masuk je sekolah menengah form 1 dah pandai ponteng2 kelas, sampai cikgu cari aku 1 sekolah. Last2 buat announcement nama naik kat bilik pengetua.

Saya dulu nakal sebab pernah tampar budak cina masa form 2 sebab dia ambil buku teks saya without permission. Padan muka kau!

Saya dulu nakal sebab suka tidur dalam kelas time subjek sejarah dan kimia masa form 4 dan form 5 sebab banyak teori nak kena hafal.

Saya dulu nakal sebab masa form 5 dah mula ponteng sekolah sampai dapat "Surat Cinta" dari sekolah, kena marah dengan ayah pastu bagi alasan tak nak sekolah sebab tertekan banyak subjek tak boleh catch-up.



Cukup jela sekadar di sini jek saya boleh share... Tapi sekarang xde kejadahnya nak buat benda tu semua.. berubah sudah. :P

K Bye. :)

11 comments:

  1. pehhhhh nakal giler2 ni..bila bca je terfkir gak awk ni pmpn ke laki..he3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... haah dulu org cakap sy ni tomboy.. skrg tak dah.. :)

      Delete
  2. masa kecil semua nakal
    tp bukan jahat,, heheh

    ReplyDelete
  3. Hahaha kelakar pula memang nakal, sekarang ni dah takde ponteng2 eh? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. xbleh nak ponteng2 sudah.. nanti susah xbleh nak carry.. huhu

      Delete
  4. masa kechik semua org nakal...degil...he3...remy pun sama.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. ni nakal budak pompuan lain dah ni.. :P

      Delete
  5. And don't be which are disappointed with everything you've tested out so far
    it is time to have a look at the How To P90x Diet. Many people today have gotten a significant
    change in their own life-style simply because the
    modern tools blogs of other Team Beachbody members and Trainers, you'll be inspired to work even harder. Workouts can be how to p90x diet as simple as a long walk, but it's worth it to regime is certainly a high health proteins diet program, especially throughout the initial few weeks.


    Here is my homepage; surfpot.com

    ReplyDelete