Sunday, April 7, 2013

Suara tak best tapi kacak

Assalamualaikum.. hallo.. :)

Ok, kali ni macam ada sikap menilai sikit. Korang (girls) pernah tak cakap dengan sapa2 la (boys) dalam fon pastu dengar suara dia sedap giler. Ya! best dengar suara dia kalau bleh sampai termimpi-mimpi. (Ini over). 

Lepas tu bila jumpa, halamak!!~ rupa biasa-biasa je tak hensem mana pun macam beza dengan suara dia tu. (Ok, tak baik)

Seriously, ini melampau..

Atau, dalam fon dengar suara dia memang tak best kira garau semacam jek tapi skali jumpa perrrgggghhhh kacak siotttt............ Weeheee~


Aku ada gak prasan benda-benda macam ni, awal-awal lagi dah judge suara dia dulu sebab aku pun kekadang macam tu gak (Jahat). Perempuan ni tak ketara sangat suara dorang tapi ada gak macam tu, contoh suara Fasha Sandha bagi aku tak sedap mana pun tapi orangnya hot bleh tahan. Weeheee~ :P

Tapi agak-agak lah, lepas korang dah jumpa laki/pompuan tu jangan plak sampai korang tak nak contact dia lagi dah. Kawan buat cara macam kawan dan jangan memilih sangat. Aku pernah jumpa orang macam ni, kesian kot... Lain lah kalau dia tu buat korang rasa tak selesa. Aahhh... itu better tinggalkan. Huhu

Ok, tak baik judge orang macam tu kan.. but, honestly ni dah kebiasaan aku jumpa kot. Memang takde yang sempurna pun kita ni. 

Well, kalau hensem/cantik tapi perangai macam setan pon orang tak nak gak..

P/S: Don't judge a book by its cover! (Peringatan tuk aku gak.. :p)

Bye :)

12 comments:

  1. hai dik..

    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Yeah if so, all the girls are beautiful cause they have beautiful voices.

    ReplyDelete
  3. FIrst impression penting juga..Dalam interview ler..sbb itu melambangkan displin and etika seseorang itu bagaimana. :)

    ReplyDelete
  4. setiap manusia ada kekurangan dan juga kelebihan...mcm negro tu...hitam berkilat,,,tapi suara mak ai...sedap lemak merdu berkrim lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu tp negro xbleh layan sgt pon.. nanti lain jadi nya..

      Delete
  5. adoii.. best lea baca komik ni.. hih3..

    ReplyDelete
  6. Teringat dulu my sis pon suka angkat my phone.. Sengaja nak dengar suara my friend and then buat andaian yg ni hensem yg ni x.. Mcm2 la org prmpuan ni.. Haha

    ReplyDelete
  7. hai salam perkenalan...slalunya gitulah nadiah...
    sore best gler..muka..kureng r skit.. pompuan pon sama jgk. sore ganas2 lg ayu sbnarnya... :)

    ReplyDelete
  8. dulu masa sekolah, kawan-kawan selalu ckap camtu..jangan terpedaya dgn suara orang lelaki ni.. hehe..

    tp bg sy ada betulnya juga..suara bukan kemain sedap, tgk orang..adeh.. tp xla smpai xnak kawan..buat cam biasa je.. ada je yng kawan smpai sekarang.. sebab nak kawan bukan berasaskan pada suara..tp dari hati budi..hik3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa kan.. normally people will judge based on voices and faces... but it depends on situation..

      Delete