Wednesday, August 28, 2013

Bertaubat lah..

Assalamualaikum.. :)
Selamat sejahtera semua...


Lama dah tak update blog.. Oh well, Syawal pon dah nak habes.. huhu
Tadi kat facebook, ternampak satu profile sapa tah punya.. Duk hina2 Islam. Sedih, marah semua la saya rasa.. Teruk dah dia ni... Saya rasa ramai dah tau dia ni.. Tak nak citer panjang lebar.. pandai2 la nilai sendiri. Ramai sekarang bangsa melayu kita macam ni. 

Moga kita tak tergolong dari orang2 yang lemah Iman.. In shaa Allah..




Selagi Pintu Taubat Masih Terbuka
Hadith :

Dari Abu Musa r.a, dari nabi s.a.w katanya:”Allah Azza wa Jalla membentangkan tangan-Nya pada malam hari untuk menerima taubat orang yang bersalah siang hari, dan membentangkan tangan-Nya siang hari untuk menerima taubat orang yang bersalah malam hari sehingga matahari terbit di Barat.”

(Muslim)

1 comment:

  1. amin...
    harap2 kita ni sentiasa ingat akan Allah SWT dan semoga pintu taubat sentiasa terbuka untuk kita hamba yang sentiasa lalai dan alpa.

    ReplyDelete